BOTATË FUNDIT

Presidenti turk Erdogan prezanton veturën turke Togg

Presidenti turk, Rexhep Taip Erdogan ka prezantuar veturën turke Togg. Ai ishte blerësi i parë i veturës elektrike, të prodhuar me mbishkrimin “Made in Turkey”

“Që nga sot, ne po fillojmë të shohim ‘Togg’-un në rrugë”, tha presidenti Erdoğan, në dorëzimin e modelin të parë T10X të ‘Togg’-ut me një ceremoni të organizuar në kompleksin presidencial në kryeqytetin Ankara.

Në përputhje me rrethanat, versioni i automjetit te dizajnuar ne mënyre elegante me një bateri me një distance prej 314 kilometrash mund të karikohet nga shtëpia për 115,8 lira turke dhe versioni tjetër me një distance me te gate prej 523 kilometrash që do te karikohet për 195,5 lira turke.

Çmimi i modelit T10X varion nga rreth 50.200 dollarë ne 55.600 dollarë, ndërsa modeli me bateri me të fuqishme kushton 64.000 dollarë. Baterite Togg T10X mund të kërkohen nga 20 për qind në 80 për qind ne më pak se 28 minuta ne stacionet e karikimit te shpejtë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *