BOTATË FUNDIT

Njihuni me kantonet më të pasura në Zvicër

Shifrat e reja japin informacion mbi kantonet në të cilat zviceranët kanë fuqinë më të madhe blerëse. Dallimet rajonale janë të mëdha.

Instituti i kërkimit të tregut GFK ka prezantuar sot shifrat e reja. Si në vitet e mëparshme, kantonet zvicerane Zug, Schwyz dhe Nidwalden kryesojnë renditjen, shkruan Realiteti.

Me 78,473 CHF për kokë banori, kantoni Zug është bindshëm në vendin e parë.

Në përgjithësi, tetë nga 26 kantonet zvicerane kanë fuqi blerëse mbi mesataren për kokë banori, ndërsa më shumë se dy të tretat e kantoneve kanë një sasi parash nën mesataren në dispozicion për shpenzime.

Kantonet e Gjenevës, Baselit e Luzernit zënë tri pozitat e fundit në top 10-she.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *