INTERESANTETË FUNDIT

Familja amerikane padit NASA-n pasi mbeturinat hapësinore i ranë mbi shtëpi, kërkon 80,000 dollarë dëmshpërblim

Një familje në Napoli, Florida, shtëpia e së cilës u godit nga mbeturinat që ranë në Tokë nga hapësira dhe hapën një vrimë në çati, po kërkon 80,000 dollarë nga NASA si kompensim për dëmet.

Firma ligjore Cranfill Sumner tha në një deklaratë për shtyp se ngriti një kërkesë në emër të paditësit Alejandro Otero dhe familjes së tij.

Një pllakë cilindri metalik nga një paletë mallrash që ishte lëshuar nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës në 2021 goditi shtëpinë e familjes Otero më 8 mars 2024 ndërsa djali i tyre Daniel ishte në shtëpi. Askush nuk u lëndua, megjithëse krijoi një vrimë në çati dhe dysheme, shkruan The Guardian, transmeton Gazeta Express.

Otero i tha Ëink Neës se objekti për pak sa nuk goditi djalin e tij, i cili ishte dy dhoma më lart.

Agjencia amerikane e hapësirës më vonë konfirmoi se mbeturinat ishin nga pajisjet e saj mbështetëse të fluturimit. Një pjesë e mbeturinave mbeti e paprekur në vend që të shpërbëhej pasi hyri në atmosferën e Tokës përpara se të binte në sipërfaqe.

NASA e bëri këtë njoftim pasi mbeturinat u mblodhën nga shtëpia dhe u analizuan në Qendrën Hapësinore Kennedy.

Pretendimi i Otero-s kundër Nasa-s përmend dëmet për pronën e pasiguruar, ndërprerjen e biznesit, ankthin emocional dhe mendor dhe koston e ndihmës nga agjencitë e palëve të treta.

“Klientët e mi po kërkojnë kompensim adekuat për të llogaritur stresin dhe ndikimin që kjo ngjarje pati në jetën e tyre”, tha në një deklaratë avokati i familjes Otero, Mica Nguyen Ëorthy.

“Ata janë mirënjohës që askush nuk ka pësuar lëndime fizike nga ky incident, por një situatë ‘përafërsisht” si kjo mund të ketë qenë katastrofike. Nëse mbeturinat do të kishin goditur disa metra në një drejtim tjetër, mund të kishte pasur lëndime serioze ose fatalitet”.

NASA ka gjashtë muaj për t’iu përgjigjur pretendimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *