POLITIKATË FUNDIT

Walker tejet i ashpër ambasadorin Hill-in: Ka kapërcyer detyrat e tij, as s’e kërkon njohjen e Kosovës në Beograd

dëgjoj këshillat e tyre”.

“Na ra të bisedojmë për shumë gjëra, përfshirë marrëdhëniet Kosovë-ShBA. Ishte bisedim i mirë. E respektoj shumë ambasadorin Escobar, e di që ai provon të bëjë më të mirën në një punë tejet të vështirë. Përtej kësaj unë personalisht ia kumtova shqetësimin tim për përkeqësimin e marrëdhënieve mes ShBA-së dhe Kosovës”, na tha ai.

“Më së shumti pati të bëjë me atë që ShBA është e zhgënjyer në kryeministrin Kurti që nuk i dëgjon këshillat që ShBA ia jep. Dhe ai kryeministri ka qenë kokëfortë në reagimin e tij ndaj disa gjërave që ShBA i ofron si sugjerime për të ecur para”.

Walker shprehet e pikëlluar se marrëdhëniet Prishtinë-Uashington “nuk janë të ngushta siç ishin më parë” dhe se për këtë ka biseduar me Escobar-in, për të cilin shprehet se “e respektoj shumë”.

“Për mua është e qartë që marrëdhëniet janë përkeqësuar; s’janë siç ishin”.

“Escobar-i në njëfarë mënyre (në bisedën tonë) e ngjyroi këtë që, po, ka zhgënjime sigurisht, dhe me njëfarë ndjenje frustrimi në të pasurit punë me Albin Kurtin. Por, nuk thoshte që gjërat janë keq, por ama as që janë mirë nuk thoshte. Por, unë e ndjej që marrëdhëniet janë tendosur tash. Çdo herë dëgjoj komente”, përfundoi William Walker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *