POLITIKATË FUNDIT

Mercedes luksoz për hoxhën, Syla tregon një histori me Tërnavën: A janë hoxhallarë, apo njerëz të showbizit?

Mazllam Mazllami, një hoxhë nga Prizreni u bë me veturë luksoze në Ramazan. Atë ia dhuruan ‘xhemati’, ndërsa në organizimin e befasisë mori pjesë edhe Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava.

Duke marrë shkas nga kjo, gazetari Valon Syla ka pyetur se “a janë hoxhallarë këta, apo njerëz të showbizit?”.

Syla shkroi se si Tërnava kishte qenë gjithmonë “marakli i kerreve” duke treguar një histori me të.

“Sot e shoh Kryemyftiun Naim Tërrnava që endet mbetet një marakli i kerreve… blen vetura për vajzën e tij superluksoze, për djemt e tij, madje ju hapë firma me shit kerre, dhe tash së fundmi shpalos ‘Mulla Mercedesa’ në muajt e shejtë të Ramazanit, që në vend të reflektohet me modesti, ata sillen si reperat Jay-Z, e protagonistat me terapi si ‘Vali Corleone’…”, shkroi Syla.

“Këtë e bënë Tërrnava, pa i shpalosur kurrë Finacat e BIK’ut, nga të cilët ofertat për haxhillëk, janë më të shtrejta për myslimanët e Kosovës, se për ata shqiptarë myslimanë nga Shqipëria, Maqedonia, apo të tjerë nga rajoni si Novi Pazari, Bosnja e Mali i Zi?”, shtoi ai.

“Ku pi merr paret O Mulla Limuzinë Tërrnava, që kurrë nuk raportove për financat tua, e as BIK’ut?”, ka pyetur ai.

Syla tha se “hoxhallarët i ka rrokë puberteti i dytë”, dhe se “apelin seksual kqyrin me shëru me kerre të shtrejta”.

“Allahu ja u pranoftë Ramazanin. Por, dyshoj”, shkroi Syla.

Postimi i plotë i Valon Sylës

Ishte viti 1984, kur për herë të parë e pashë Naim Tërrnavën. Kishte ardhë te baba jem, me ja ble një kerr. Një Fiqë që ishte kopje jugosllave e Fiatit 500 italian, që baba e kishte ruajtur dhe e mbante mirë… Tërrnava nuk e blente për veti Fiqën, por kishte ardhë ta mësoj për kerre si marakli që është njëfar Mulla Eminin, një hoxhë nga Vushtrria. Dhe aty e mbajta mend atë, si personi që e bënte pazarin me babën për kerr.

‘Ky Hoxhë është djali jem’, më tregonte atë kohë baba…

Më erdhi interesant se hoxhallarët vozitnin kryesisht Lada ruse… edhe atë ngjyre të gjelbërt. Kur e pashë tu ble Fiqë, u çudita.

Sot e shoh Kryemyftiun Naim Tërrnava që endet mbetet një marakli i kerreve… blen vetura për vajzën e tij superluksoze, për djemt e tij, madje ju hapë firma me shit kerre, dhe tash së fundmi shpalos ‘Mulla Mercedesa’ në muajt e shejtë të Ramazanit, që në vend të reflektohet me modesti, ata sillen si reperat Jay-Z, e protagonistat me terapi si ‘Vali Corleone’…

A janë hoxhallarë këta, apo njerëz të showbizit?

Këtë e bënë Tërrnava, pa i shpalosur kurrë Finacat e BIK’ut, nga të cilët ofertat për haxhillëk, janë më të shtrejta për myslimanët e Kosovës, se për ata shqiptarë myslimanë nga Shqipëria, Maqedonia, apo të tjerë nga rajoni si Novi Pazari, Bosnja e Mali i Zi?

Ku pi merr paret O Mulla Limuzinë Tërrnava, që kurrë nuk raportove për financat tua, e as BIK’ut?

Më poshtë e shihni këtë Jay-Z’inë tonë prej imami qysh me familje e me hoxhallarë ka marak me i pajisë me kerre, edhe atë luksoze.

Çfarë shembulli fetar është ky muajin e mëshirshëm dhe modest të Ramazanit. Por me gjasë hoxhallarët i ka rrokë puberteti i dytë, apo kriza e moshës së mesme që ende egot e tyre dhe apelin seksual kqyrin me shëru me kerre të shtrejta.

Allahu ja u pranoftë Ramazanin. Por, dyshoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *