POLITIKATË FUNDIT

“Vuçiq tronditi kombin për Kosovën”: Si raportojnë mediat rajonale për paraqitjen presidentit serb në RTS?

Paraqitja e mbrëmshme e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në RTS nuk ka kaluar pa u vënë re në mediat rajonale.

Kështu i është referuar “Vijesti” i Podgoricës pjesës së fjalimit ku Vuçiq pretendon se nuk mund të kandidojë në zgjedhjet presidenciale.

Nën titullin “Vuçiq: Nuk mund të kandidoj më për president, askush nuk do ta ndryshojë Kushtetutën për këtë”, Vijesti raporton edhe rishikimin e Vuçiqit për zgjedhjet në Mal të Zi, dhe shkruan se “Z. Milatoviq është gjithmonë i mirëpritur në Serbi”, tha Vuçiq.

Përveç kësaj, ata përcjellin pritshmëritë e tij për marrëdhëniet me Malin e Zi.

“Çdo gjë që ata duan që ne të bëjmë së bashku, ne jemi gati, nëse kam pritshmëri – nuk kam, dhe nëse kam shpresa – ndoshta”.

Portali Klix shkoi pak më tej.

Në tekstin “Vuçiq: Nuk e kuptoj pse Sarajeva nuk do të jetë pjesë e “Ballkanit të Hapur”, ky portal flet për marrëdhëniet e Serbisë me Bosnje-Hercegovinën si dhe me Malin e Zi.

Klix vë në plan të parë keqkuptimin e Vuçiqit për Sarajevën, i cili nuk dëshiron të jetë pjesë e nismës “Ballkani i Hapur”.

Si pjesë e rëndësishme e fjalimit të tij për shërbimin publik të Serbisë, Klix raporton se Serbia respekton integritetin territorial të Bosnjë-Hercegovinës, por se nuk do të shkojë kundër “popullit të saj në RS”.

Duke folur për zgjedhjet në Mal të Zi, Vuçiq thotë se për të janë qesharake historitë “se Milo Gjukanoviq u shemb me ndihmën e Putinit dhe Rusisë”.

Në tekstin e titulluar “VUÇIQ SHOKONI KOMBIN: “Çfarë mund të bëj për këtë? A duhet të prezantoj tanke? Nuk mundem. Ne nuk mund ta mposhtim NATO-n…”, merr pjesë nga fjalimi i Vuçiqit për Kosovën, portali Slobodna Bosna.

“Serbët në Kosovë i mbroj duke i paguar dhe tani i kam rritur edhe kompensimet sociale me të cilat jetojnë një numër i madh i njerëzve”, ka thënë ai, transmeton portali.

Më vonë në tekst, ai flet për autostopin e Kurtit ndaj Asociacioni tw komunave me shumicw serbe dhe se serbët ndihen “si të jenë nën okupim”.

“Çfarë mund të bëj për këtë? A duhet të prezantoj tanke? Nuk mundem. Nuk mund ta mposhtim NATO-n”, është pjesë e fjalimit të Vuçiqit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *