POLITIKATË FUNDIT

Gërvalla thotë se me qeverisjen Kurti, Kosova ka një vend të respektuar në arenën ndërkombëtare

Kryediplomatja e Kosovës, Donika Gërvalla, sot ka folur për dy vjet qeverisje të saj, për të cilën thotë se tashmë Kosova ka një vend të respektuar në arenën ndërkombëtare.

Gërvalla tha se këtë e ka dëgjuar edhe nga një bashkëkombës nga Danimarka, i cili, sipas saj, tashmë ndihet krenar për atë që po bën Kosova.

“Një mërgimtar nga Danimarka para qytetarëve të Kaçanikut tregon se sa krenar dhe i lehtësuar ndihet. Po e citoj: “Më në fund mediat dhe politikanët në Danimarkë po flasin me admirim dhe respekt për politikën e vendit tim, gjë që më bën të ndihem shumë krenar””, ka thënë Gërvalla në foltore.

Po ashtu, ajo zbuloi edhe një bisedë me një homolog të saj, i cili e ka lavdëruar Kosovën për demokraci.

“Një homolog i imi nordik në një prej takimeve na thotë: “You are the shining star of democracy in the region”, që do të thotë jeni yll i ndritshëm i demokracisë në rajon”.

“Të panumërta janë bisedat me homologë të ndryshëm që shprehin admirim për shtet ligjor”.

Gjatë fjalës së saj, deputetë nga opozita i reaguan. Për këtë, Gërvalla iu përgjigj.

“Qetësohuni, faktet dhëmbin, por s’kam çka ju bëj”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *