POLITIKA

Bërnabiq akuza Escobarit: E ka marrë rolin e OKB-së, e ka anuluar rezolutën 1244

Kryeministrja e Serbisë, Ana Bërnabiq, ka thënë se emisari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, është një politikan me vendosshmëri kundër rezolutave të Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

Ajo, me anë të një cicërime në Twitter, ka thënë se Escobar e ka marrë rolin e OKB-së dhe se me votën unanime të Ministrisë së Jashtme të Gjermanisë dhe të raportueses për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, e ka anuluar rezolutën 1244.

“Nuk ka nevojë që OKB-ja të organizojë seanca të Këshillit të Sigurimit, si një masë kursimi, kjo trojkë do të vendosë për të gjitha çështjet globale tash e tutje. Një pyetje nëse mundem, nëse Rezoluta 1244 nuk është më e vlefshme (sepse nuk ju pëlqen, dhe, ndonëse askujt nuk i bëhet vonë), dhe nëse Marrëveshja e Brukselit nuk ekziston (siç thotë Kurti, dhe ju udhëheqës të mëdhenj nuk i keni mohuar kurrë fjalët e tij)”.

“Dhe nëse Marrëveshja e Uashingtonit nuk është gjë tjetër veçse një gjë e së kaluarës (thjesht nuk është më në modë), dhe Karta e OKB-së nuk zbatohet për Serbinë (sepse, përsëri, ju, udhëheqës të mëdhenj, mendoni se nuk duhet) – atëherë në përputhje me çfarë marrëveshjeje/rezolute/parimi duhet të veprojmë?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *