POLITIKATË FUNDIT

U miratua teksti i Marrëveshjes ndërmjet Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut për portin e Strugës dhe Durrësit

Edi Rama, Dimitar Kovaçevski
Foto: Fisnik Xhelili/Portalb.mk

Qeveria e Maqedonisë së Veriut në seancën e 108-të miratoi tekstin e përbashkët me Shqipërinë në lidhje me qasjen e vendit në Portin e Durrësit, transmeton Portalb.mk.

“Qeveria e RMV-së, në seancën e sotme, e shqyrtoi dhe miratoi Raportin e bisedimeve të kryera për nënshkrimin e Marrëveshjes për bashkëpunim ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për zhvillimin e projekteve infrastrukturore, sigurisë logjistike dhe efikasistetin e bartjes ë mallrave ndërmjet dy vendeve. U shqyrtua dhe u miratua teksti i harmonizuar në Marrëveshje”, sqarojnë nga Qeveria.

Përmes kësaj marrëveshje, Maqedonia e Veriut do të ketë qasje të lirë në “Porto Romano” në Durrës, ndërsa vendi do të ndërtojë një port të thatë në Strugë.

F1 C Send an email 18:11, 09-12-2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *