POLITIKA

Kurti: Me SHBA-në ndajmë vlera, orientime dhe vlera të përbashkëta

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti dhe ndihmës administratorja e USAID-it, Erin E. McKee, janë deklaruar pas takimit që mbajtën sot.

Kurti, tha se në këtë takim diskutuan për projektet e USAID-it që po gjejnë zbatim në Kosovë dhe për mundësitë e reja.

Ai theksoi se USAID deri sot e ka ndihmuar Kosovën me mbi 1 miliard dollarë.

“Ndihma e USAID për Kosovën deri sot kap vlerën mbi 1 miliard dollarë dhe përshkon secilën fazë të historisë sonë si shtet dhe secilin sektor”, ka thënë Kurti në një konferencë për medie.

“Për secilin dollar ne jemi mirënjohës si popull, si vend dhe si institucion”, ka shtuar ai.

Kurti theksoi se përmirësimi dhe zhvillimi i Kosovës janë dëshmi e partneritetit të fuqishëm të vendit me ShBA-në.

“Rritja, përmirësimi dhe zhvillimi janë dëshmi për partneritet të fuqishëm me miqtë tanë, por janë edhe ftesë për më shumë bashkëpunim. Me ShBA-në ndajmë vlera, orientime dhe vlera të përbashkëta. Me popullin amerikan ndajmë bindjet e fuqishme të përbashkëta për liri, demokraci, drejtësi”, ka shtuar ai.

Ai kërkoi zgjerim bashkëpunimi në mes të Kosovës e USAID-it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *