POLITIKA

BE kritikon Malin e Zi e Maqedoninë Veriore që nuk i kanë vënë viza Kosovës

Komisioni Europian, sot ka prezantuar raportin e pestë mbi monitorimin e regjimit pa viza nga Bashkimi Europian me Shqipërinë, Bosnjë e Hercegovinën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë, si dhe me Gjeorgjinë, Moldavinë dhe Ukrainën.

Në raportin gjegjës thuhet se të gjitha vendet në fjalë janë duke bërë përmirësime, për dallim nga viti i kaluar.

Megjithatë, pati edhe kritika, respektivisht vërejtje. Këto vërejtje janë për Maqedoninë Veriore e Malin e Zi.

KE thekson se Maqedonia e Veriut duhet të ketë vëmendje të shtuar për këtë kërkesë në lidhje me “vendet e treta”.

“Maqedonia e Veriut nuk ka ndërmarrë veprime në vitin 2021 për të harmonizuar më tej politikën e vizave të vendit me atë të BE-së. Shtetasit e vendeve të mëposhtme, të cilëve u kërkohet viza për hyrje në BE, gëzojnë ende qasje pa viza në Maqedoninë e Veriut: Azerbajxhan, Botswana, Kubë, El Salvador, Kosovë* dhe Turqi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *