POLITIKA

Suspendohen katër policë për rastin e vrasjes së gruas shtatzënë

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, njoftoi se katër zyrtarë policorë janë suspenduar për shkak të shkeljeve sa i përket rastit të urdhrit të mbrojtjes të lëshuar për Hamide Magashin, gruan shtatzënë që dyshohet se u vra nga bashkëshorti i saj më 30 nëntor.

“Po ashtu, të gjetjet e deritanishme do të përcillen në prokurori për trajtim penal”, tha Sveçla.

Rekomandimin për suspendimin e tyre e bëri paraprakisht Inspektorati Policor i Kosovës.

Sipas IPK-së, komandanti i stacionit policor në Lipjan, një rreshter dhe dy hetues, dyshohen për veprat penale: “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Falsifikimi i dokumentit zyrtar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *