POLITIKATË FUNDIT

Nenaq Rashiq emërohet ministër në Qeverinë e Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike Progresive me seli në Graçanicë, Nenad Rashiq, ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë, se është emëruar në pozitën e ministrit për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë e Kosovës.

Kjo pozitë deri në fillim të nëntorit mbahej nga Goran Rakiq, i cili ka dhënë dorëheqje për shkak të vendimit të Qeverisë së Kosovës për të riregjistruar targat ilegale serbe në veri të Kosovës.

Për të njëjtën arsye, dorëheqje nga institucionet e Kosovës kanë dhënë edhe zyrtarë tjerë serbë nga veriu.

Pamje nga një protestë e serbëve në veri të Kosovës kundër vendimit të Qeverisë për regjistrimin e makinave me targa të paligjshme serbe. Pankarta mban mbishkrimin: “Ne kemi një shtet – Serbinë”. Nëntor, 2022.

Para formimit të Listës Serbe më 2013 – partisë më të madhe të serbëve në Kosovë – ai ka qenë deputet i Kuvendit të Kosovës dhe pjesë e Qeverisë.

Më 2020, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti e pati emëruar Rashiqin si drejtor të Zyrës për Komunitete, mirëpo ai ka dhënë dorëheqje pas ngritjes së aktakuzës ndaj tij nga Prokuroria Speciale.

Ndërkohë, Gjykata Themelore në Prishtinë e ka liruar atë nga aktakuza për “keqpërdorimin e pozitës dhe autoritetit zyrtar”.

ARTIKUJ TË NGJASHËMMË SHUMË NGA AUTORI


Kosovë-Shqipëri

Motra e gruas së vrarë: Ajo ishte vazhdimisht viktimë e dhunës


Kosovë-Shqipëri

Steinmeier dhe Begaj: E rëndësishme ulja e tensioneve në Kosovë


Kosovë-Shqipëri

Gruaja e vrarë në Prishtinë kishte urdhër për mbrojtje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *