POLITIKA

Snopçe: Qeverisja e BDI-së e la Maqedoninë e Veriut vendin më të korruptuar dhe jodemokratik në Evropë

Në seancën e sotme në Kuvend, deputeti nga rradhët e VLEN-it Halil Snopçe, në një replikë ndaj Skender Rexhep Zejdit, tha se BDI-ja duhet japi përgjigje për disa çështje, përfshirë moslirimin e të burgosurve politikë dhe ligjin e 20 për qindëshsit.

Ai gjithashtu theksoi se nuk duhet gjykuar e kaluara për veprimet qëdo të realizojë qeveria në të ardhmen. Ai shtosi se Maqedonia e Veriut ka qenë ndër vendet më të korruptuara, dhe me parametrat më të këqija demokratike gjatë qeversijes së BDI-së.

“Po filisni në emër të personit që nuk ka përfaqësim të duhur, apo në emër të personit që kërkoi vetëm me 4 ministri dhe pa kryeparlamentar të futet nëQeveri, apo po flisni në bazë të atij që përkrahi ligjin e Artan Grubit për kazinot.
Partnerët tuaj zoti Rexhepi duhet të japin përgjigje për shumë gjëra, pra BDI-ja duhet të japë përgjigje për shumë pse, pse gjatë periudhëq së qeverisjes 2020-24 nuk liruan asnjë të burgosur politik të vetmin që e liruat qe Nikolla Gruevski, pse e lanë ligjin e 20 për qindëshsit, historinë nuk e gjykojmë për punët që do të bëhen në të ardhmen.
E latë shtetin më të korruptuar në Evropë, dhe shtetin me parametra të demokracisë më keq se në kohën e Gruevskit.
Nëse dikush është duke e fundosur shqoqërinë zoti Rexhepi duhet të drejtohemi ta shpëtojmë shtetin nga fundosja”, tha Snopçe./tvklan.mk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *