POLITIKATË FUNDIT

Kurti me opozitën, kundër BDI-së – Grubi: Njëjtë veproi edhe në zgjedhjet e kaluara, por pa sukses

Artan Grubi, zëvendëskryeministri i Maqedonisë së Veriut, i cili vjen nga BDI-ja, i tha Gazetës Express se Kurti nuk e kishte ftuar ndonjë përfaqësues nga kjo parti, kur në fillim të këtij muaji i mblodhi në zyrën e tij në Prishtinë përfaqësuesit e partive opozitare që janë bërë bashkë në një koalicion.

“Nuk kemi patur ftesë. Për arsyet duhet ta pyesni kryeministrin e Kosovës. Gjithashtu edhe për motivet e atij takimi me parti politike, derivate të BDI-së, në opozitë, duhet përgjigjen ta kërkoni në kryeministri, ndërsa verësim për nevojën e atij takimi te shoqëria kosovare”, tha Grubi.

Ai tha se Kurti “pa sukses” kishte vepruar njëjtë edhe në zgjedhjet e mëparshme në RMV.

“E njëjta gjë dhe veprimtari ndodhi në zgjedhjet presidenciale në vitin 2019 si dhe në zgjedhjet parlamentare në vitin 2020, por pa sukses”, tha Grubi për Express.

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi tha gjithashtu së fundmi se Kurti “po përzihet” në çështje politike të Shkupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *