TË FUNDIT

Regjimi i Serbisë po hakmerret edhe ndaj këngëtarëve

Këngëtares Selma Bajrama i është ndaluar hyrja në Serbi, por ajo nuk është e vetmja nga skena publike që nuk mund të hyjë në atë vend.

Në listën e të ndaluarve janë reperet Jala Brat dhe Buba Koreli, këngëtarja malazese Jadranka Barjakataroviq, yllja Soraja Vuceliq, këngëtari Sadik Hasanoviq dhe e fundit në radhë është Selma Bajrami.

Selma dje është ndaluar në aeroport kur ka tentuar të hyjë në Serbi, mësohet Tanjug në strukturat e sigurisë. Sipas raportimeve, ajo u ndalua në aeroportin “Nikola Tesla” të Beogradit dhe u fut menjëherë në aeroplan për t’u kthyer në Sarajevë.

Selma Bajramit iu refuzua hyrja për shfaqjen e shqiponjës dykrenare në një nga performancat e saj.

Ndalimit të hyrjes në Serbi të Bubës dhe Jalës i ka paraprirë një incident në performancën e tyre në Nish, kur një pjesëtar i sigurimit, i cili normalisht është afër reperëve, ka hedhur të dashurin nga skena në publik dhe më pas e ka sulmuar fizikisht. Kjo ngjarje shkaktoi një ortek reagimesh dhe u bë një peticion për ndalimin e hyrjes së tyre në Serbi, gjë që përfundimisht ndodhi.

Edhe këngëtares malazeze Jadranka Barjaktaroviq iu ndalua hyrja në Serbi pasi në një festë politike në Mal të Zi ndryshoi qartë tekstin e këngës dhe në vend të “Askush nuk mund të na bëjë asgjë, ne jemi më të fortë se fati”, ajo këndoi “Askush nuk mund të na bëjë asgjë, ne jemi më të fortë se Serbia”. J

adranka u kthye nga kufiri serb pak më vonë, kur u largua nga Mali i Zi për në Beograd dhe vendimi për ndalimin e hyrjes në Serbi hyri në fuqi menjëherë.

Starletës Soraja Vuçeliq i është ndaluar hyrja në territorin e Republikës së Serbisë që nga viti 2018, pasi emri i saj ishte në listën e personave “të rrezikshëm për sigurinë e vendit”.

Asaj i ndalohet hyrja në përputhje me Ligjin për të Huaj, në bazë të të cilit shtetasve të huaj mund t’u ndalohet hyrja në vend pa shpjegim të veçantë për të mbrojtur rendin publik apo sigurinë e Serbisë dhe qytetarëve të saj.

Këngëtari Sadik Hasanoviq nga Srebreniku ka konkurruar në Beograd në garën muzikore “Zvezde Granda”.

Në sezonin e 14-të të konkursit, Sadik arriti deri në finale dhe pas konkursit u zbulua se ai dhe babai i tij kishin një grup të quajtur “Satelliti” dhe se ata janë simpatizues dhe miq të mëdhenj me Naser Oriqin.

Atij i ndalohet hyrja në Serbi përjetësisht.

Këngëtarit Alen Mukoviqit iu ndalua hyrja në Serbi për tre muaj në prill të vitit 2022, për faktin se, siç tha ai, po qëndronte në vend i paregjistruar.

Drejtori i fundit i BIA-s, Aleksandar Vulin, ka thënë se këngëtares Selma Bajrami me urdhër të tij i është ndaluar hyrja në Serbi, pasi Bajrami “me krenari i ka shfaqur para kamerave simbolet e “Shqipërisë së Madhe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *