ROZËTË FUNDIT

Rita Ora: Neve shqiptarëve, çfarëdo vështirësie që na ndodh në jetë, ngrihemi dhe nuk dorëzohemi

Në një intervistë për “The Telegraph”, Rita Ora ka folur për dashurinë e saj për muzikën.

Por, ka nënvizuar se është gjithashtu krenare për trashëgiminë e saj familjare.

E lindur me emrin e vërtetë Rita Sahatçiu në Prishtinë, ajo dhe familja e saj emigruan në Mbretërinë e Bashkuar si refugjate kur këngëtarja ishte një vjeçe, duke jetuar së bashku me katër anëtarët e familjes së saj në një dhomë të ngushtë në perëndim të Londrës.

Babai i saj ishte një mësues që e ri-gjeti veten si punëtor në një tokë, duke punuar me turne të dyfishta për të mbajtur fëmijët e tij, ndërsa nëna e saj ishte kameriere dhe studionte për t’u bërë një psikiatre, duke i mbijetuar dy betejave me kancerin e gjirit.

“Mamaja ime thoshte: ‘Ti je si unë, e ke gjakun tim në venat e tua’”, kujton Ora.

“Është një mentalitet shqiptar i Evropës Lindore: çfarëdo që të ndodhë, ngrihuni, vazhdoni të mos dorëzoheni. Vazhdoni të ecni dhe vazhdoni të lulëzoni”, ka thënë Rita për “The Telegraph”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *