INTERESANTETË FUNDIT

Rrëfimi i rrallë i Papa Françeskut që i habiti të gjithë: ‘S*eksi një nga gjërat e bukura që Zoti i dha njeriut”’!

Vatikan- Papa Françesku ka bërë rrëfime të rralla në dokumentarin “Amen” që pritet të transmetohet në Disney+.

Gjatë bisedës me një grua që shet përmbajtje pornografike në internet, Papa thotë se personat që janë të varur nga pornografia janë të njëjtë me ata të varur nga droga.

“Ata që janë të varur nga pornografia janë sikur të ishin të varur nga një drogë që i mban ata në një nivel që nuk i le të rriten. Seksi është një nga gjërat e bukura që Zoti i ka dhënë njeriut. Të shprehurit seksualisht është një pasuri. Pra çdo gjë që pakëson shprehjen e vërtetë seksuale të pakëson edhe ty dhe të shterron këtë pasuri në ty. Seksi ka dinamikën e vet, ka arsyen e vet të ekzistencës. Shprehja e dashurisë është ndoshta e gjithë pika e aktivitetit seksual. Pastaj çdo gjë që të tërheq nga një pjesë tjetër dhe që merr largimin prej jush nga ai drejtim zvogëlon aktivitetin tuaj seksual”, tha Papa.

Pjesë e dokumentarit është edhe tema e marrëdhënies mes Kishës dhe komunitetit LGBTQ+.

“Zoti nuk refuzon askënd, Zoti është baba. Detyra ime është të mirëpres këdo. Kisha nuk mund t’ia mbyllë derën askujt”, tha Papa.

Papa Françesku i është rikthyer agjendës së tij, pasi u shtrua në spital të mërkurën për shkak të problemeve me shëndetin.

Papa Françesku është aktualisht Papa i Vatikanit, ai është udhëheqësi i kishës katolike dhe jeta e tij është jashtëzakonisht interesante.

I lindur si Jorge Mario Bergoglio, Papa Françesku zuri vendin e lartë kur Papa Benedikti XVI dha dorëheqjen nga detyra duke përmendur përkeqësimin e shëndetit në vitin 2013.

Kjo i dha Papa Françeskut mundësinë për të bërë historinë si Papa i parë i Amerikës Latine në histori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *