TË FUNDIT

Vazhdon gjykimi në Hagë, deklarohet mbrojtja e Krasniqit

Vazhdon gjykimi në Hagë, deklarohet mbrojtja e Krasniqit

Në Gjykatën Speciale në Hagë sot ka vazhduar dëgjimi i deklaratës hyrëse të mbrojtjes të ish-kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi.

Gjatë kësaj seanca gjyqësore para trupit gjykues do t’i drejtohet me një deklaratë edhe Jakup Krasniqi, për çka mbrojtja e tij kërkoi kohë 25 minuta për fjalimin e tij.

Gjatë ditës së djeshme para trupit gjykues deklaratat hyrëse i kanë dhënë mbrojtja e ish-presidentit, Hashim Thaçit, ish-kryeparlamentarit, Kadri Veseli dhe ish-deputetit, Rexhep Selimi. Gjithashtu nga një deklaratë pa betim, të martën e ka dhënë edhe ish-presidenti Hashim Thaçi dhe ish-deputeti Rexhep Selimi.

E gjatë ditës së hënë deklaratën hyrëse në procesin gjyqësor ndaj ish-krerëve të UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Jakup Krasniqi e Rexhep Selimi, të cilët po akuzohen për krime lufte, e ka dhënë edhe Zyra e Prokurorit të Specializuar.

Ish-krerët e UÇK-së ndodhen në qendrën e paraburgimit në Hagë prej nëntorit të vitit 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *