POLITIKATË FUNDIT

Kurti në Pragë dorëzon aplikimin e Kosovës për anëtarësim në BE

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti pritet të dorëzojë sot zyrtarisht aplikimin e Kosovës në Bashkimin Evropian. Aplikimi pritet t’i dorëzohet Presidencës çeke të Këshillit të BE-së në Pragë.

Kryeministri do të pritet në Zyrën e Qeverisë së Republikës Çeke, nga ministri për Çështjet Evropiane, ndërsa pas takimeve pritet të ketë konferencë e përbashkët për media.

Ndryshe, të mërkurën është bërë hapi zyrtari Kosovës në rrugën drejt anëtarësimit në Bashkim Evropian, me nënshkrimin e aplikimit për anëtarësim të Kosovës në BE.

Krerët e shtetit e kanë konsideruar këtë si moment historik që i hap rrugë fillimit të procesit të anëtarësimit dhe integrimit të Kosovës në Bashkimin Evropian.

ARTIKUJ TË NGJASHËMMË SHUMË NGA AUTORI


Kosovë-Shqipëri

Kush janë njerëzit me maska që “po e mbrojnë Kosovën në Beograd”?


Kosovë-Shqipëri

Sondazhi: Albin Kurti lideri më i pëlqyer


Kosovë-Shqipëri

Serbët vendosin edhe një barrikadë në veri, thonë se “po mbrohen nga Policia e Kosovës”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *