POLITIKA

“Llum më i keq nga fundi i vaskës”, Rashiq i kundërpërgjigjet Vuçiqit, ja çka thotë për negociatat

Ministri për Komunitete dhe Kthim në Qeverinë e Kosovës, Nenad Rashiq ka folur për televizionin serb.

Sipas medias serbe, që nga momenti i emërimit në atë detyrë, Rashiq u bë problemi më i madh i Aleksandër Vuçiqit.

Presidenti i Serbisë tha për të se “ai është llumi më i keq nga fundi i vaskës”.

“Një mik më tha të mos shqetësohem shumë, sepse djathi më i mirë është zakonisht në fund të vaskës. Mënjanë shakanë, të gjitha ato ofendime më bëjnë më të fortë në përpjekjen që duhet të punoj më shumë dhe të jem sa më i mirë” – thotë Rashiq.

Sipas tij, kriza aktuale në Kosovë është një përpjekje e Beogradit dhe Prishtinës që të pozicionohen për përfundimin e negociatave.

“Unë me përgjegjësi pretendoj se ka një afat për arritjen e marrëveshjes dhe ai është pranvera. Ajo që Vuçiq po bën tani është të luftojë beteja që ai nuk mund t’i fitojë”.

Albin Kurti e arsyeton qëndrimin e tij në Qeveri me nevojën e serbëve, veçanërisht atyre në jug të Ibrit, të cilët përbëjnë 65 për qind të popullatës serbe në Kosovë.

“Ata serbë disa i refuzuan dhe të tjerë nuk i pranuan. Ata janë lënë vetëm për t’u kujdesur për veten e tyre. Marrëveshja e Brukselit vulosi fatin tonë. Ju premtoj se do t’ju dorëzoj të gjitha dokumentet e nënshkruara nga viti 2013 e deri më sot, në bazë të të cilave është e qartë se kush dhe si ia ka dorëzuar juridiksionin e Serbisë Kosovës” – ka shtuar Rashiq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *