POLITIKATË FUNDIT

SHBA i përkrahë përpjekjet e Kosovës për luftimin e korrupsionit, thotë ambasadori amerikan

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Jeffrey Hovenier, gjatë një fjalimi në Gala Darkën e Bamirësisë të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, tha se pjesëtarët e sektorit privat të Kosovës luajnë rol të rëndësishëm në adresimin e tri sfidave të ndryshme: diversifikimin e energjisë, fuqizimin ekonomik për të gjithë dhe sundimin e ligjit.

Ai falënderoi Odën Ekonomike Amerikane në Kosovë për mbledhje të fondeve për kauza të vlefshme. Ai tha se ngjarjet si këto demonstrojnë rëndësinë e përgjegjësisë sociale të korporatave.

Duke folur për diversifikimin e energjisë, Hovenier, siç informoi OAK, tha se termocentralet e vjetra të Kosovës kanë ndikim të rëndësishëm në parashikueshmërinë e furnizimit me energji, në shëndetin e qytetarëve dhe në tërheqjen e investitorëve potencialë.

Ambasadori Hovenier theksoi rëndësinë e fuqizimit gjithëpërfshirës ekonomik, duke nënvizuar 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës gjinore.

“Ambasadori Hovenier tha se kur gratë gëzojnë mundësitë e barabarta të garimit në biznes, atëherë ato performojnë shumë mirë. Ambasadori Hovenier kërkoi nga Oda Amerikane të luajë rol udhëheqës në shoqërinë e Kosovës për të mundësuar eliminimin e barrierave në zhvillimin profesional, dhe heqjen e pengesave me bazë gjinore ndaj njerëzve, ashtu që të gjithë të jemi kampionë të sigurimit të një mjedisi të barabartë”, u bë e ditur në komunikatë.

Hovenier mirëpriti përpjekjet e Kosovës për luftimin e korrupsionit, duke shtuar se Qeveria e SHBA-së është e përfshirë në përkrahjen e këtyre përpjekjeve, duke përfshirë edhe rolin aktiv të USAID-it në themelimin e gjykatës komerciale.

ARTIKUJ TË NGJASHËMMË SHUMË NGA AUTORI


Kosovë-Shqipëri

Video e rrallë Adem Demaçi duke kënduar me një grup këngëtarësh, aktorësh e gazetarësh


Kosovë-Shqipëri

KFOR-i deklarohet për situatën në veri: Të shmanget çdo përshkallëzim i ri, Kosova dhe Serbia çështjet t’i zgjidhin përmes dialogut


Kosovë-Shqipëri

Shqiptarët të gatshëm të mobilizohen kundër Serbisë në veri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *