POLITIKATË FUNDIT

Kurti: Unë jam student i Demaçit, Vuçiq student i Sheshelit

Kryeministri Albin Kurti ka thënë se marrëveshja ndërmjet Kosovës dhe Serbisë “nuk do të jetë e lehtë”.
Ai tha se përplasja ndërmjet tij dhe Vuçiqit, është në fakt përplasje ndërmjet vizionit dhe trashëgimisë së Adem Demaçit dhe asaj të Vojisllav Sheshelit.

“Aleksandar Vuçiq, presidenti i Serbisë sot, është student politik i Vojisllav Sheshelit. Ndërsa unë, si kryeministër i Republikës së Kosovës, unë jam student politik i Adem Demaçit. Dhe ky ballafaqim, kjo përplasje ndërmjet kryeministrit të Kosovës dhe presidentit të Serbisë është në një mënyrë thelbësore, përplasje ndërmjet Adem Demaçit, atij vizioni dhe asaj trashëgimie, dhe Vojisllav Sheshelit”, ka thënë Kurti në një intervistë për televizionin N1 të Bosnjës.

“Andaj unë e pranoj që marrëveshja ndërmjet Kosovës dhe Serbisë nuk do të jetë e lehtë, por megjithatë mendoj që duhet t’i jepet shancë dialogut dhe të shpresojmë e të punojmë për më mirë”, ka shtuar ai.

Këtë pjesë të deklaratës e ka ndarë Lëvizja Vetëvendosje në faqen e saj në Facebook.

ARTIKUJ TË NGJASHËMMË SHUMË NGA AUTORI


Kosovë-Shqipëri

“Nagavci është ende e hidhëruar”, Jasharaj e lidhë shkëputjen e kontratës kolektive me grevën


Kosovë-Shqipëri

Samiti i BE në Tiranë, Rama: Nuk është stacion i zgjedhur rastësisht, vlerësim strategjik për Shqipërinë


Kosovë-Shqipëri

Rama “ultimatum” presidentit serb: S’ka rrugë tjetër përveçse të vijë në samit, e kundërta do ishte katastrofë për ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *