POLITIKATË FUNDIT

Kurti paralajmëron shkarkime pas vrasjes së shtatzënës: I gjithë zinxhiri duhet dorëhequr

Kryeministri Albin Kurti thotë se i gjithë zinxhiri i papërgjegjësisë për rastin e vrasjes së gruas shtatzënë duhet të japë dorëheqje.

Kurti përmes një shkrimi në Facebook njoftoi se ka aprovuar kërkesat e Grupit Ndërministror kundër dhunës në familje, për rastin e vrasjes së Hamide Magashit dhe foshnjës së saj të palindur.

“Sot pasdite kam aprovuar kërkesat e Grupit Ndërministror kundër dhunës në familje, pas takimit të sotëm të tyre, për rastin e vrasjes së Hamide Magashit dhe foshnjës së saj të palindur.

Në bazë të përgjegjësive që mbartin institucionet përkatëse, po bëhet: inspektimi i punës së zyrtarëve policor, përfshirë zbatimin e urdhrit mbrojtës; inspektimi i punës së zyrtarëve në Qendrën për Punë Sociale; inspektimi i punës së zyrtarëve në repartin e gjinekologjisë në QKUK; ndarje urgjente e buxhetit për zbatim të Ligjit për Mbikëqyrjen Elektronike të personave, të cilëve u kufizohet lëvizja me vendim të gjykatës; dhe, në rastet e caktimit të urdhrit mbrojtës të bëhet bastisje e shtëpisë së personit të dyshuar. I gjithë zinxhiri i papërgjegjësisë duhet të japë dorëheqje”.

ARTIKUJ TË NGJASHËMMË SHUMË NGA AUTORI


Kosovë-Shqipëri

Flet babai i dorasit: Sikur me i pas ndodh çikës tem, sikur asaj


Kosovë-Shqipëri

Askush s’merr përgjegjësi për vrasjen e shtatzënës që ishte në “mbrojtje” të shtetit


Kosovë-Shqipëri

Momenti kur Hamide Magashi pa ish-burrin në oborr, çfarë ka rrëfyer gruaja që ishte me të

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *